Energiamarkkina käy läpi suurinta muutosta sitten hehkulampun keksimisen. Uusiutuvien energialähteiden käyttö lisääntyy hyvin nopeasti samalla kun energia-ala digitalisoituu huimaa vauhtia. Kuluttajan rooli on myös vahvistumassa merkittävästi.

          Aikaisemmin kuluttaja on vain ostanut ja käyttänyt sähköä. Energiamarkkinan vallankumouksen myötä kuluttaja siirtyy keskiöön. Energiayhtiöillä on suuri paine luoda uusia palveluita, jotta ne voivat tulevaisuudessa pärjätä alan kilpailussa. Tämä tarkoittaa myös yrityskulttuurin muokkaamista tekniikkalähtöisestä asiakaslähtöiseen suuntaan, sanoo Kaj Rönnlund, There Corporationin hallituksen puheenjohtaja.

There ja Fortum ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan. Yhdessä There ja Fortum ovat kehittäneet Fortum Fiksu tuoteperheen. Asiakasymmärrys on vahvistunut kehitystyön aikana ja nyt on aika vauhdittaa tuotteen laajentamista.

          Aikaisemmin asiakas osti vain sähköä. Nyt asiakas hankkii palvelun, joka varmistaa, että asiakas saa halutun mukavuustason parhaaseen mahdolliseen hintaan. Asiakas voi myös hallita kotiinsa lämmitystä helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla ja varmistaa, että lämmitys toimii kuten pitää myös lomamatkojen aikana. Palvelu on kohdistettu erityisesti sähkölämmitteisiin omakoti- ja rivitaloihin, joita on Suomessa noin 500 000, Jukka Toivonen Fortumilta kertoo.

Kaupan myötä There ja Fortum pystyvät laajentamaan palvelua tuhannelle uudelle asiakkaalle kuluvan vuoden aikana. Kauppaan kuuluu optio, jonka myötä määrä nousee vielä 5000 asiakkaalla vuoden 2018 aikana. Kaupan yhteenlaskettu arvo on 2,5 miljoonaa euroa.

          Kauppa on osoitus siitä, että pitkäjänteinen ja asiakaslähtöinen työ palkitsee, sanoo Rönnlund.